Info







Biografie

Angela Schijf is geboren op 7 Augustus 1979 in het kleine dorpje Uithoorn vlakbij Amsterdam.

Na het behalen van haar VWO-diploma volgde ze diverse acteerworkshops bij Helmert Woudenberg, Joe Weston en Ward Latiers. Daarnaast kreeg ze individuele spellessen bij Ellen Rohrman en zanglessen van Jannie Nijland en Setske Mostaert. Klassiek-, jazz- en tapdanslessen volgt ze al van kleins af aan.

Op haar 15e begon ze met acteren in de serie Oppassen!! als Dorine. Hierin speelde ze de vriendin van Rik. Ze werd beter bekend bij het grote publiek als Kim Verduyn in Goede Tijden Slechte Tijden. Hierin speelde ze van 1996 tot 1999. Ze won hiervoor de Nederlandse Academy Award (1999) in de categorie beste soap actrice.

Angela deed onder andere nasynchronisatie voor 'Beugelbekkie' en 'Shrek'. Ook speelde ze veel gastrollen in diverse series. Ze speelde in verschillende films. Een hoofdrol in de verfilming van het boek van Ronald Giphart: 'Ik ook van jou' en samen met Tygo Gernand maakte ze de film 'Van God Los', in 2003 won ze voor haar rol in die film in Italië de prijs voor Beste Europese Actrice.
In 2013 speelde ze een hoofdrol in de film 'Daglicht', 2 juni 2014 won Angela een Rembrandt Award voor beste NL actrice door haar rol in deze film.

Angela speelt vanaf 2007 in de serie Flikken Maastricht. Hier in speelt ze de rechercheur Eva van Dongen, één van de hoofdrollen, samen met Victor Reinier. De serie heeft in 2014 de Gouden Televizier Ring gewonnen.

In het theater brak ze door met de musical 42nd Street (Musical Award Beste Vrouwelijke Nieuwkomer). Waarna ze in verschillende theater producties speelde. Voor een compleet overzicht hiervan, verwijzen we je door naar deze pagina.

Angela ontmoette Tom van Landuyt. Na een korte periode van brieven schrijven en afspraakjes durfde Tom de stap te nemen en vroeg haar ten huwelijk. Het stel trouwde op 3 juli 2003 en woont sindsdien in de belgische stad Antwerpen. Samen hebben ze 3 dochtertjes. Bloem, geboren op 17 Juli 2004, Mensje Frédérique, geboren op 8 September 2006 en Zus Marie, geboren op 11 April 2012. Mensje is vernoemd naar één van de beste vriendinnen van Angela. Actrice Frédérique Huydts, die bekend is van haar rol in 'Wie is de Mol' en 'Meiden van de Wit'. Zij overleed in 2006.

Vanaf begin 2015 is Angela samen met haar man in het theater te zien, in het zelf geproduceerde stuk: 'Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt'.
Kreutzersonate is sowieso nog tot begin 2017 te zien in de Nederlandse theaters.

Vanaf 2 maart 2016 presenteert Angela het programma 'Als je me echt zou kennen'.
Een programma waarin volwassenen op een zo open en eerlijk mogelijke manier verbinding met elkaar te maken. Ouders, leraren, voetbalteams en ziekenhuispersoneel gaan tijdens workshops 'over de streep' en leren dat ze zich te veel baseren op vooroordelen.

In oktober 2016 wint Angela de allereerste Zilveren Televisierster 'Beste Actrice'.

Voor een compleet overzicht van Angela's carrière, verwijzen we je door naar deze pagina.

© 2015 Angela Schijf Fansite. All Rights Reserved | Met dank aan W3layouts